Naslovnica VIJESTI INFO MALIŠANI U ULICI SPASOJA BLAGOVČANINA DOBILI MALONOGOMETNO IGRALIŠTE SA UMJETNOM TRAVOM

MALIŠANI U ULICI SPASOJA BLAGOVČANINA DOBILI MALONOGOMETNO IGRALIŠTE SA UMJETNOM TRAVOM

472

U okviru projekta sanacije i izgradnje dječijih igrališta na području općine Vogošća  izgrađena su dva nova malonogometna igrališta sa umjetnom travom. Jedno je u ulici Spasoja Blagovčanina, u MZ Vogošća II, koje je danas i svečano predato mališanima na upotrebu. Postavljeni su umjetna trava i golovi kao i zaštitna ograda. Također su postavljene i mini tribine. Inicijatori izgradnje ovog igrališta bili su Adisa i Mehmed Hasić koji su danas izrazili zahvalnost Općini Vogošća, načelniku i nadležnoj službi što su dali podršku izgradnji ovog igrališta.  Dimenzija ovog igrališta je 20×10 metara.

Drugo ovako igralište je u ulici Jošanička, u MZ Vogošća I. Pored malonogometnog terena dimenzija 24×10 metara ovo igralište ima i sve prateće sadržaje koji omogućavaju ugodan boravak djece i njihovih roditelja. Tu je i teren za odbojku i stoni tenis, a postavljene su klupe i korpe za otpatke.

Izgradnju igrališta finansirala je Općina Vogošća, u iznosu od oko 54.000 KM, a radove je izvodila firma “BABEL” iz Sarajeva.

Interes Općine Vogošća je da se ovi prostori urede i dovedu do krajnje namjere kako bi ih naši najmlađi sugrađani mogli koristiti i tu provoditi slobodno vrijeme. Pored ova dva igrališta, u ovoj godini planirani su radovi i u drugim vogošćanskim naseljima