Naslovnica VIJESTI INFO ZAVRŠEN 9. INTERNACIONALNI TURNIR “ŠEVALA MUJIĆ”

ZAVRŠEN 9. INTERNACIONALNI TURNIR “ŠEVALA MUJIĆ”

212

U Vogošći je završen 9. Internacionalni turnir u ritmičkoj gimnastici “Ševala Mujić”  koji je tokom vikenda održan u dvorani „Amel Bečković“.  Turnir je okupio više od 400 takmičarki iz naše i 11 evropskih zemalja koji su i ove godine sa najljepšim uspomenama otišli iz našeg grada.  I  ove godine domaćin i organizator je bio GK “Olimp”, čije su članice ponovo imale zapažene nastupe i  gostima bile najbolji domaćini.

Ovo je bila prilika da djevojčice uzrasta od 5 do 18 godina demonstriraju rezultate dugotrajnih treninga, zalaganja i velike predanosti koje zahtijeva ovaj sport.

Pored sjećanja na  Ševalu Mujić istaknutu sportistkinju, turnir je nastavak napora GK „Olimp” da svojim angažmanom doprinese popularizaciji i afirmaciji ženskog sporta u BiH.

Pored takmičarskog dijela održan je i revijalni dio programa u kojem su nastupili Katarina Isecki Karni i Dmitri Brekov, rado viđeni gosti u Vogošći i svjetski poznati gimnastičari. Organizator turnira je za sve goste i najuspješnije takmičarke pripremio prigodne poklone, pehare i medalje.