Naslovnica VIJESTI INFO VOGOŠĆANKA SANITA LISICA DALA SVOJ DOPRINOS DA VOGOŠĆA BUDE ŠTO LJEPŠA I...

VOGOŠĆANKA SANITA LISICA DALA SVOJ DOPRINOS DA VOGOŠĆA BUDE ŠTO LJEPŠA I ZASADILA TRI STABLA NA TRGU ŽRTAVA GENOCIDA U SREBRENICI

217

Na vogošćanskom Trgu žrtva genocida u Srebrenici naši sugrađani će uživati u ljepoti tri nove sadnice drveća. Vogošćanka Sanita Lisica je odlučila da na svoj rođendan na simboličan način pokloni građanima tri stabla likvidambara, jer kako kaže zna se koliko drveće i priroda znače za naš život. Sanita kaže da na ovaj način pokazuje da je na strani prirode, imala je želju da zasadi aleju stabala i nada se da će i to nekada realizovati. Apelovala je svima da čuvaju okolinu jer svima nama znači što imamo zelenilo i prirodne ljepote.

Preduzeće „Park“ provodi ovakve akcije u saradnji sa građanima već drugu sezonu, a prema riječima Aldijane Kljajić-Hamza portparolke KJKP „Park“ cilj je razvijati svijest građana o bitnosti zelenila i prije svega stabala koja će u suštini doprinijeti našem kvalitetnijem životu u urbanoj sredini i poboljšati kvalitet zraka.

Sa smjenom  godišnjih doba radnici preduzeća „Park“ su pojačali svoje aktivnosti, a nadamo se da će i u budućnosti biti akcija i savjesnih građana kao vogošćanka Sanita i na taj način da doprinose zaštiti i očuvanju okoliša.