Naslovnica VIJESTI INFO VOGOŠĆA BILA DOMAĆIN VII MEMORIJALNOG TURNIRA “ SAFET OMERSPAHIĆ – SAJO”

VOGOŠĆA BILA DOMAĆIN VII MEMORIJALNOG TURNIRA “ SAFET OMERSPAHIĆ – SAJO”

122

U okviru obilježavanja 1.marta-Dana nezavisnosti BiH i sjećanja na rahmetli prim.dr. Safeta Omerspahića i ove godine Vogošća je bila domaćin memorijalnog turnira koji i nosi ime čovjeka kojeg se Vogošćani rado sjećaju.

Turnir je otvorio direktor OJ Dom zdravlja Vogošća prim.dr. Almir Pašagić u prisustvu porodice rahmetli Safeta Omerspahića. Prema riječima Nihade Kulovac, članice Organizacionog odbora Memorijalnog turnira uposlenika JU Dom zdravlja KS „Safet Omerspahić-Sajo“, ovaj sportski događaj koji je okupio osm ekipa, pored sjećanja na rahmetli Omerspahića ima zadatak i da promoviše zdrav stil života, što je i uloga zdravstvenih radnika.

Svim pojednicima i kolektivima koji su omogućili da se ovaj memorijal održi, uručene su zahvalnice a najboljim ekipama pehari. Porodici prim.dr. Safeta Omerspahića, Organizacioni odbor turnira također je prigodnim poklonima ostavio i uspomenu na ovaj sportski događaj.

Ekipi domaćina pripalo je drugo mjesto na Turniru a za najboljeg igrača proglašen je Haris Fazlić, doktor iz ekipe Dom zdravlja Vogošća.