Naslovnica VIJESTI INFO VIKEND ZA VIKENDOM NOVI PEHARI I MEDALJE ZA MLADE KOŠARKAŠE VOGOŠĆE

VIKEND ZA VIKENDOM NOVI PEHARI I MEDALJE ZA MLADE KOŠARKAŠE VOGOŠĆE

187

Kadeti Košarkaškog kluba Vogošća učestvovali su u subotu 26. septembra na 10. Tradicionalnom turniru prijateljstva „Fojnica 2020“, u organizaciji KK Star. Vogošćani bruse formu za novu sezonu Omladinske lige KS a dokaz toga je i osvajanje trećeg mjesta na ovom turniru. Zabilježene su dvije ubjedljive pobjede protiv vršnjaka iz KK Konjic i KK Čelik Zenica a jedini poraz nanijeli su im domaćini iz KK Star koji su na kraju i osvojili prvo mjesto. U najbolju petorku turnira izabran je član KK Vogošća Mersudin Selimović.


Bio je ovo nastavak uspješnog pripremnog perioda jer su tokom septembra članovi Omladinskog pogona KK Vogošća osvojili pehare na četiri različita turnira. Nakon dobrog nastupa predpionira u Zenici i osvojenog trećeg mjesta prošlog vikenda juniori i pioniri nastupali su na Ilidži na „Basket Cup Sarajevo 2020“. I jedna i druga selekcija osvojili su pehare za drugo mjesto u svojim uzrasnim kategorijama.


Omladinske košarkaške lige Kantona Sarajevo trebale bi da počnu početkom novembra, uz pridržavanje higijensko-epidemioloških mjera.