Naslovnica VIJESTI INFO VICEPRVAK SVIJETA AMEL TUKA POSJETIO MALIŠANE ATLETSKOG KLUBA VOGOŠĆA

VICEPRVAK SVIJETA AMEL TUKA POSJETIO MALIŠANE ATLETSKOG KLUBA VOGOŠĆA

167

Vrijedne članove Atletskog kluba Vogošća, na jednom od redovnih treninga koji se održavaju u sportskoj dvorani Amel Bečković, posjetio je najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka. Mališani su bili presretni što su imali priliku upoznati se i družiti sa viceprvakom svijeta, a i sam Amel nam je priznao koliko je ovo druženje značajno za njega.
Trenerica Atletskog kluba Vogošća Amela Prnjavorac izrazila je veliku zahvalnost našem olimpijcu, koji je i pored brojnih obaveza našao vremena da obraduje članove ovog kluba. Također naša sagovornica nam je otkrila da će se i ove godine održati takmičenje pod sloganom „Krug za zdravlje“ kao još jedan od načina promovisanja zdravog života. Ovo takmičenje će biti upriličeno na stadionu Hakija Mršo u nedjelju sa početkom u 11 sati, a svi koji žele mogu prisustvovati ovom zajedničkom druženju.
Posjeta našeg najboljeg atletičara Amela Tuke dala je svim članovima Atletskog kluba Vogošća podstrek da još vrijednije rade i treniraju, te da neki od njih jednoga dana krenu njegovim stopama i uspjesima koje je postigao.