Naslovnica VIJESTI INFO VETERINARSKA AMBULANTA VOGOŠĆA: RAD U DVIJE SMJENE I UZ DEŽURSTVO

VETERINARSKA AMBULANTA VOGOŠĆA: RAD U DVIJE SMJENE I UZ DEŽURSTVO

187

Veterinarska ambulanta Vogošća u vrijeme korona virusa redovno obavlja svoje aktivnosti u skladu sa preporukama kriznih štabova. Uposlenici rade u dvije smjene i neizostavna dežurstva, a takav način rada organizovan je od strane KJP „Veterinarska stanica“ Sarajevo na području  Kantona Sarajevo.

Kako je kazao Dževaludin Avdić, upravnik Veterinarske ambulante Vogošća, stanje na terenu je zadovoljavajuće, aktivnosti se redovno obavljaju i veoma je važno naglastiti da se koronavirus ne prenosi sa životinja na ljude. To znači da životinje mogu oboljeti od virusa ali se isti ne može prenositi na ljude. Avdić je također naglasio da treba i higijenu u štalama podići na viši nivo i dezinficirati prostor. S obzirom da je lijepo vrijeme, vlasnici stoku mogu izvesti van štale dok se izvrši dezinfekcija.

Ukoliko su vlasnici stoke zainteresovani za dezinfekciju prostora, mogu se obratiti i vrterinarskoj službi koja je zadužena za ovaj vid usluge.

Za sve informacije, vlasnici stoke mogu da se obrate veterinarima u Vogošći prilikom oblaska terena (što se svakodnevno obavlja) ili putem broja telefona 033/482213.