Naslovnica VIJESTI INFO USPJEŠNA SARADNJA UDRUŽENJA „NOVA ŽENA“ I FK UNIS

USPJEŠNA SARADNJA UDRUŽENJA „NOVA ŽENA“ I FK UNIS

76

U okviru projekta „Podsticaj rodnoj jednakosti kroz promociju ženskog fudbala“ predstavnici Udruženja „Nova Žena“ i FK Unis potpisali su Memorandum o saradnji koja će trajati najmanje do završetka projekta u aprilu 2019. godine. Memorandumom su definisani oblici saradnje među kojima je i prijateljska utakmica između dječaka FK Unis i djevojčica tima „Nova Žena“ planirana u toku projektnog perioda. Daliborka Nikolić, predsjednica Udruženja „Nova Žena“ istakla je da će potpisnici Memoranduma o saradnji stvarati i koristiti i druge mogućnosti saradnje te navela da se u tom pravcu već djeluje kroz učešće tima „Nova Žena“ u malonogometnom turniru „Zimska liga za dječake“, u organizaciji FK Unis i KSC Vogošća, koji će trajati do kraja februara a u kojem po prvi put učestvuje i jedan ženski fudbalski tim.
„Ovom saradnjom sa FK Unis mi smo ostvarile dodatne aktivnosti u projektu i premašile očekivanja u implementaciji“ istakla je predsjednica Udruženja „Nova Žena“ Daliborka Nikolić te podsjetila da je ženski fudbalski tim „Nova Žena“ formiran početkom oktobra 2018. godine kroz projekat „Podsticaj rodnoj jednakosti kroz promociju ženskog fudbala“ u okviru kojeg djevojke ovog tima redovno treniraju fudbal a do kraja projekta ih očekuju i 4 utakmice“.
Sve aktivnosti ovog tima mogu se pratiti na društvenim mrežama Facebook, Instagram i YouTube.
Podrška timu pružena je kroz Regionalni program lokalne demokartije na Zapadnom Balkanu kojeg finansira Evropska unija (EU) a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).