Naslovnica VIJESTI INFO UČITELJICA AMELA KALAJDŽIJA-DELIĆ O ONLINE NASTAVI: ČESTITAM ĐACIMA I RODITELJIMA NA STRPLJENJU...

UČITELJICA AMELA KALAJDŽIJA-DELIĆ O ONLINE NASTAVI: ČESTITAM ĐACIMA I RODITELJIMA NA STRPLJENJU I ISTRAJNOSTI

590

Online nastava zamijenila je učionicu, tablu, kredu i živu riječ u tom ambijentu a za učiteljicu Amelu Kalajdžija-Delić, koja je ekipi TV Vogošća otvorila vrata svog doma, značilo je to organizovanje nastave za svojih 30 đaka na jedan sasvim drugačiji način. S obzirom da je i majka, Amela uz predavanje pomaže i đacima u svom domu da što lakše prevazilaze prepreke u učenju.

 

Učiteljica Amela bila je sjajan sagovornik i domaćin tako da smo uz nju i mi poželjeli da se vratimo u školske dane. Imali smo priliku da bolje upoznamo kako se odvija online nastava za uzrast trećeg razreda. Radni dan za đake i učiteljicu traje od 8:00 sati ujutro do 20:00.

„Djeca ovog uzrasta trebaju više vremena i ja se na strpljenju zahvaljujem i njima a posebno roditeljima bez kojih bi ovaj vid nastave bio nemoguć. Svi moji đaci su vrijedni, izvršavaju svoje obaveze, uz gradivo razvijamo kreativnost i ocjene će na kraju biti mnogo bolje nego na prvom polugodištu, ali to ova djeca i zaslužuju“, kazala je, između ostalog učiteljica Amela i izrazila nadu da će uslovi koje nam je nametnula pandemija koronavirusa što prije biti iza nas i da će sa svojim đacima u OŠ „Mirsad Prnjavorac“ nastaviti obrazovanje i druženje u školskim klupama.