Naslovnica VIJESTI INFO U VOGOŠĆI SVEČANOM AKADEMIJOM OBILJEŽENA 26.GODIŠNJICA FORMIRANJA ARMIJE RBIH

U VOGOŠĆI SVEČANOM AKADEMIJOM OBILJEŽENA 26.GODIŠNJICA FORMIRANJA ARMIJE RBIH

82

Povodom obilježavanja 26. godišnjice formiranja Armije RBIH u vogošćanskoj Kino sali održana je Svečana akademija. Organizator akademije bila je Koordinacija boračkih udruženja Općine Vogošća a pokrovitelj Općina Vogošća. Brojne delegacije su položile cvijeće i odale počast svim šehidima i poginulim borcima na Centralnom spomen obilježju šehidima i poginulim borcima. Cvijeće je položeno i na spomeniku civilnim žrtvama rata, te ne spomen obilježju ubijenim logorašima.
O značaju obilježavanja Dana Armije RBIH i herojskoj odbrani naših branitelja, govorili su dobitnici najvećih ratnih priznanja “Zlatni ljiljan” Omer Hasanović i Tašo Dacić, naglasivši da je i u miru važno očuvati dostojanstvo i pravo svih onih koji su branili Bosnu i Hercegovinu.
Po prvi put u historiji ove zemlje, tog 15. aprila 1992. godine, Bosanci i Hercegovci su pod svojom zastavom stali u odbranu jedine nam domovine. 15. april dan rođenja Armije RBiH ostat će zlatnim slovima upisan kao datum kada su se svi istinski patrioti suprostavili daleko jačem neprijatelju i svojom časnom borbom pokazali u kakvoj državi žele živjeti.
U kulturno-umjetničkom programu nastupili su članovi KUD Vogošća, članice GK „Olimp“ iz Vogošće, učenici OŠ “Mirsad Prnjavorac” i Senad Hasić.