Naslovnica VIJESTI INFO U ULICI SKENDERA KULENOVIĆA IZMJEŠTENA KONTEJNERSKA NIŠA

U ULICI SKENDERA KULENOVIĆA IZMJEŠTENA KONTEJNERSKA NIŠA

179

Povodom oprečnih informacija koje su posljednjih dana plasirane a koje se odnose na izmještanje kontejnerskih niša u ulici Skendera Kulenovića, slijepi krak, glavni inspektor inspektorata Općine Vogošća u saradnji sa općinskom službom za komunalne poslove Sehad Zeković  demantovao je navode građana. Kazao  je da se radi o kontejnerskim nišama koje su tu postavljene prije 20 godina, te da su se u  određenom trenutku građani obratili Kantonalnoj  upravi za inspekcijske poslove,  koji su u skladu sa zakonom o komunalnoj čistoći izašli na teren i sagledali činjenice, te naredili da izmjeste kontejnersku  nišu iz razloga što ne postoje ni minimalni sanitarno higijenski uslovi.

 

Prethodno su, prije sadašnje lokacije namjeravali izmjestiti kontejnere preko puta, gdje već postoje dva kontejnera, međutim Elektroprivreda tu ima svoje instalacije i nije dozvolila postavljanje kontejnerskih niša. Građani nisu zadovoljni lokacijama gdje se nalaze kontejnerske niše a u općinskom inspektoratu ističu da je sve urađeno u skladu sa zakonom i procedurama koje se moraju ispoštovati, što se prije svega odnosi na izdavanje odobrenja o lokacijama postavljanja kontejnera i izgradnje niša.

Općina Vogošća stoji na raspolaganju svojim građanima, a obzirom da je sve urađeno u skladu sa zakonom građani ipak trebaju da budu savjesni i bacaju otpad gdje je to i predviđeno.