Naslovnica VIJESTI INFO SUMERO DOBIO JOŠ JEDNOG ČLANA PRIJATELJSKE PORODICE

SUMERO DOBIO JOŠ JEDNOG ČLANA PRIJATELJSKE PORODICE

66

Uručivanjem vrijedne donacije kompanija Porshe BiH pridružila se porodici prijatelja SUMERA, koji pomažu realizaciju projekata vezanih za stvaranje kvalitetnih rješenja za život u lokalnim zajednicama osoba sa intelektualnim teškoćama i njihovo osnaživanje u društvu.

Kao društveno odgovorna kompanija, Porsche BiH Sarajevo finansijski je podržao nabavku vozila za rad SUMERO centra. Ova vrijedna donacija olakšaće rad na terenu, a uručena je danas u Vogošći.

Direktor SUMERO centra Haris Haverić, zahvalio je direktoru Porschea BiH Senadu Olovčiću na donaciji te kazao da primjer ove kompanije pokazuje društvenu odgovornost kakvu bi mogli slijediti i druge u bh društvu.

„Svi vidovi pomoći su važni ali sistemska rješenja su najvažnija kao dugoročno rješenje. Kad jednog dana mi odemo iz ovih priča, treba da ostane održivi i stabilan model, da korisnici usluga SUMERA u životu lokalne zajednice dugoročno funkcionišu“ kazao je, između ostalog, Haverić a prilikom današnje posjete predstavnika Porshea upriličen je i obilazak SUMERO centra. Gosti su razgovarali i sa članovima programa „Stanovanje u zajednici uz podršku“.