Naslovnica VIJESTI INFO SASTANAK SMAJIĆ-ŠTETA: NASTAVLJA SE REALIZACIJA ZAJEDNIČKIH PROJEKATA

SASTANAK SMAJIĆ-ŠTETA: NASTAVLJA SE REALIZACIJA ZAJEDNIČKIH PROJEKATA

102

Nakon što je prošle sedmice održan sastanak na kojem je otvoreno niz tema, danas u Vogošći je održan još jedan, čime je potvrđeno da Ministarstvo saobraćaja KS realizuje važne projekte na području općine Vogošća.

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta pojasnio je da su tri od osam ovogodišnjih projekata realizovani, a pet je u toku realizacije. Sastanku je prisustvovao i Selmir Kovač, direktor Direkcije za puteve Kantona Sarajevo, institucije preko koje se već realizuje osam projekata u Vogošći, a preko koje je dogovoreno da se realizuju i neki novi projekti.

Dogovoreno je da će zajedno Ministarstvo saobraćaja i Općina Vogošća realizovati projekat rekonstrukcije ulice Muje Šejte, cijelom dužinom od tri kilometra. Vrijednost projekta je oko 1,6 miliona KM.

“To je put koji se već koristi, ali je u veoma lošem stanju i mi već imamo izabrane izvođače radova na određenim dijelovima. Danas smo dogovorili da ćemo uvezati i one nedostajuće dionice i da ćemo dobiti jedan zaista kvalitetan put s dvoslojnim asfaltom, oborinskom odvodnjom i potrebnom širinom da se odvija saobraćaj i da se, kada ima problema u saobraćaju na potezu od Vogošće do Sarajeva, ovaj alternativni put može koristiti za spoj s Novim Gradom”, kazao je o ovom projektu načelnik Smajić.

Na sastanku je dogovoreno je da se već u narednih petnaest dana ponovo razgovara o podršci izgradnji i rekosntrukciji lokalnih puteva od općinskog značaja, kao i o drugim projektima koji su važni za građane naše loklane zajednice.