Naslovnica VIJESTI INFO RUKOMETAŠ VOGOŠĆE ADIS HALILOVIĆ NASTUPIO ZA JUNIORSKU REPREZENTACIJU BIH

RUKOMETAŠ VOGOŠĆE ADIS HALILOVIĆ NASTUPIO ZA JUNIORSKU REPREZENTACIJU BIH

118

Adis Halilović, mladi rukometaš RK Vogošća Poljine Hills, nastupio je za juniorsku reprezentaciju BiH na međunarodnom omladinskom rukometnom turniru koji je od 18. do 21.aprila održan u Bugojnu. Juniorska selekcija naše zemlje, čiji je selektor aktuelni šef struke Vogošćana Bojan Unčanin, na ovom prestižnom turniru nastupila je zajedno sa selekcijama Katara, Njemačke, Poljske, Slovenije, Srbije, Sjeverne Makedonije i Švicarske.
Nastup na ovakvim turnirima je od velike važnosti za mlade igrače koji bi u narednim godinama trebali da budu nosioci igre, kako u svojim klubovima tako i u dresu seniorske reprezentacije. Debitovanje u reprezentativnom dresu je nagrada za trud i rad Adisa koji je prije dvije godine u redove Vogošće došao iz Škole rukometa Sedmerac.
Da se u RK Vogošća ozbiljno radi sa mladima govori i činjenica da su kadeti ovog kluba, igrači rođeni 2002.godine i mlađi, regularni dio prvenstva u Omladinskoj rukometnoj ligi Jug završili na drugom mjestu čime su ostvarili plasman u Play-off i sada će pokušati da se što boljim igrama domognu završnice državnog prvenstva.