Naslovnica VIJESTI INFO RK VOGOŠĆA POLJINE HILLS U 2.KOLU EHF CHALLENGE KUP-a DOČEKUJE HC HOLON...

RK VOGOŠĆA POLJINE HILLS U 2.KOLU EHF CHALLENGE KUP-a DOČEKUJE HC HOLON IZ IZRAELA

114

RK Vogošća Poljine Hills održao je press konferenciju povodom još jednog učešća na međunarodnoj sceni. Rukometaši Vogošće u 2. kolu EHF Challenge kup-a dočekuju HC Holon iz Izraela. Novinarima su se obratili potpredsjednik kluba Samid Sinanović, trener Senad Skopljak, te kapiten Alen Geko i mladi igrač Nedim Kadrić.

Potpredsjednik kluba Sinanović izrazio je zadovoljstvo zbog još jednog učešća rukometaša Vogošće Poljine Hills u evropskim takmičenjima, naglasivši da je nastavljen kontinuitet dobrih nastupa, kako u domaćem prvenstvu tako i na međunarodnoj sceni.

Trener Senad Skopljak je istako da su njegovi igrači blagi favoriti u ovim utakmicama, te da su prema onom što su mogli vidjeti na osnovu snimaka utakmica, igrači Holona fizički slabije pripremljeni. Rukometaši Vogošće svoju šansu tražit će dobrom odbranom i brzim kontranapadima, ali je prema njegovim riječima potrebno zalaganje svih igrača kako bi se ostvario pozitivan rezultat u obje utakmice.

Kapiten Alen Geko je optimističan pred ove utakmice, jer je kako kaže atmosfera u ekipi veoma dobra. Razlog za optimizam daju i dosadašnji rezultati u domaćem prvenstvu u kojem su vogošćani ostvarili maksimalan učinak. Igrač Vogošće Poljine Hills Nedim Kadrić također vjeruje da njegovi saigrači mogu pružiti dobre partije i proći u naredno kolo. Pozvao je sve navijače da u što većem broju dođu u sportsku dvoranu “Amel Bečković”

Prva utakmica 2.kola EHF Challenge kup- a između RK Vogošća Poljine Hills i HC Holon igra se u nedjelju 15.oktobra u 17:15 sati. Revanš je dan kasnije sa početkom u 19:00 sati. Cijena ulaznice je 5 KM.