Naslovnica VIJESTI INFO PRIVEDENA KRAJU REVIZIJA KORISNIKA PRAVA IZ OBLASTI BORAČKO INVALIDSKE I SOCIJALNE ZAŠTITE

PRIVEDENA KRAJU REVIZIJA KORISNIKA PRAVA IZ OBLASTI BORAČKO INVALIDSKE I SOCIJALNE ZAŠTITE

154

U skladu sa zakonskim propisima jednom godišnje provodi se revizija korisničkih prava u oblasti boračko-invalidske i socijalne zaštite. Ovaj postupak, koji traje od 1.septembra do 31.oktobra  provodi nadležna općinska služba.

„Veći broj korisnika je izvršio reviziju prava na dječiji dodatak. U novembru je na spisku za isplatu 767 korisnika prava na dječiji dodatak i 152 korisnika istog prava a po osnovu statusa Ratnog vojnog invalida- dakle djece čiji roditelji imaju status RVI u procentualnom iznosu od 20% do 80% invalidnosti. Također je urađena i revizija korisnika prava Civilnih žrtava rata, gdje je od 293 korisnika ovog prava, 132 korisnika porodične invalidnine i 161 lične invalidnine“ – pojasnila je Sanela Krvavac, šefica Odsjeka za socijalnu zaštitu Općine Vogošća.

Gospođa Krvavac uputila je apel svim korisnicima koji nisu pristupili reviziji a kojih je veoma mali broj, da izvrše svoju obavezu kako ne bi bilo obustavljeno korištenje prava iz oblasti boračko-invalidske i socijalne zaštite.