Naslovnica VIJESTI INFO PREMIJER STONOTENISKA LIGA BIH: POBJEDA VOGOŠĆE U ZENICI

PREMIJER STONOTENISKA LIGA BIH: POBJEDA VOGOŠĆE U ZENICI

129

Pretposljednji vikend prvog dijela prvenstva u Premijer ligi BiH za stonotenisere obilježio je derbi odigran u Zenici između domaće Mladosti i Vogošće. Meč koji je trajao tri i po sata na kraju je pripao gostima iz Vogošće a odlučujuću pobjedu za 4:3 odnio je najmlađi član ekipe Ikbal Šeta.
Poveli su domaći pobjedom Konjića protiv Miličevića (3:2) da bi naredna tri duela dobili Vogošćani – Aličić protiv Dizdarevića (1:3), Šeta protiv Zahirovića (3:2) i dubl Miličević/Aličić protiv Konjića i Dizdarevića (1:3). Naredna dva duela dobijaju Zeničani, Konjić protiv Aličića (3:0) i Zahirović protiv Miličevića (3:2) za izjednačenje 3:3. Dramatični posljednji meč odigrao je Šeta protiv Dizdarevića i sa 3:2 donio veliku pobjedu svojoj ekipi.
Drugi nedjeljni meč Vogošćani su odigrali u Vitezu, protiv ekipe CM Vitez. Nakon iscrpljujućeg meča u Zenici slavili su i u Vitezu rezultatom 4:2. Po jedna pojedinačna pobjeda Miličevića, Aličića i Šete te pobjeda para Miličević/Aličić u dublu. Bodove za ekipu Viteza osvojio je Bobas koji je u duelima savladao Aličića i Šetu.
Nakon ovog vikenda tri ekipe drže vrh Premijerligaške tabele sa istim omjerom – 7 pobjeda i 1 poraz. Mladost, Vogošća i Mostar a raspored je upravo ovakav zbog blage prednosti Zeničana u međusobnom krugu rezultata. Narednog vikenda spušta se zavjesa na jesenji dio prvenstva a u posljednjem kolu jeseni Vogošća će na domaćem parketu odigrati meč protiv Bosne. Proljetni dio počinje početkom februara 2020.godine a u drugom dijelu Premijer lige BiH Vogošća će biti domaćin i ekipi Mladosti i ekipi Mostara.