Naslovnica VIJESTI INFO POTPISAN UGOVOR O NASTAVKU RADOVA U JOŠANIČKOM POTOKU

POTPISAN UGOVOR O NASTAVKU RADOVA U JOŠANIČKOM POTOKU

42

Ugovor su potpisali Fetah Kadrić, zamjenik općinskog načelnika i Ahmed Turbo, direktor firme „TERMO-BETON” d.o.o. iz Breze koja je izvođač radova.

Prema riječima zamjenika načelnika Fetaha Kadrića projekat ulazi u svoju završnu fazu i njime će trajno i kvalitetno biti riješen problem čestih izlijevanja Jošaničkog potoka iz svog korita. Naglasio je kako je regulacija urađena po svim normama i standardima kada su takvi projekti u pitanju, te da su kamene  obaloutvrde urađene tako da omogućuju dalji razvoj ovog lokaliteta kao turističkog kapaciteta.

U skladu sa tim najavio je da će već naredne godine resornom   kantonalnom ministarstvu biti kandidovan projekat izgradnje izletišta uz Jošanički potok.

Govoreći o uređenju korita Jošaničkog potoka kazao je: “Ova faza predviđa trajno regulisan dio Jošaničkog potoka u dužini od  249,60 m izgradnjom betonskog korita kao i kamenih obaloutvrda”. Ukupna vrijednost ovog projekta je 300.639,59 KM. Radovi se finansiraju sredstvima Ministarstva privrede Kantona Sarajevo i Općine Vogošća. Rok za završetak ovih radova je 120 dana.