Naslovnica VIJESTI INFO POTPISAN SPORAZUM O SARADNJI IZMEĐU OPĆINE VOGOŠĆA I SLUŽBE ZA ZAPOŠLJAVANJE KS

POTPISAN SPORAZUM O SARADNJI IZMEĐU OPĆINE VOGOŠĆA I SLUŽBE ZA ZAPOŠLJAVANJE KS

193

U cilju ostvarivanja zajedničkih interesa od značaja za razvoj privrede, unapređenja uslova za ekonomski rast, otvaranja novih radnih mjesta i smanjenja nezaposlenosti u Općini Vogošća, danas su načelnik Općine Vogošća Edin Smajić i direktor JU „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Midhat Osmanbegović potpisali Memorandum o razumijevanju i saradnji.

“Ovo je jedna od aktivnosti koje provodimo. Kako svaka lokalna zajednica ima svoje specifičnosti, mi nastojimo da ih tretiramo pojedinačno sa općinskim organima. U Vogošći je to metalna industrija koja se i dalje može razvijati. Poslodavci koji su u industrijskoj zoni žele da rade u toj oblasti. Za takve poslodavce treba specifična radna snaga, koju možemo pripremiti kroz programe dokvalifikacije i prekvalifikacije nezaposlenih osoba” istakao je direktor Osmanbegović.

Ovim sporazumom biće realizovan projekat prekvalifikacije i dokvalifikacije nezaposlenih osoba koji će se provoditi u saradnji sa privrednim subjektima i Srednjoškolskim centrom Vogošća, a sve u cilju smanjenja nezaposlenosti na području naše općine.