Naslovnica VIJESTI INFO SUPER LIGA FBIH ZA ODBOJKAŠICE: KAKANJKE USPJEŠNIJE OD VOGOŠĆANKI

SUPER LIGA FBIH ZA ODBOJKAŠICE: KAKANJKE USPJEŠNIJE OD VOGOŠĆANKI

75

U zaostaloj utakmici 8. kola Super lige za žene grupa Jug ŽOK Kakanj je u dvorani „Amel Bečković“ savladao ekipu Vogošće rezultatom 3:0. Iako je Vogošća najbolje odigrala prvi set, on je ipak pripao ekipi Kaknja rezultatom 25:21. U naredna dva seta bilo je 25:14 što je pokazatelj da je gostujuća ekipa u ovom momentu u boljoj formi. Treneri ekipa dali su priliku svim igračicama da nastupe, s obzirom da je utakmica odigrana bez prevelikog značaja i nije uticala na stanje na tabeli.

ŽOK Kakanj je prije ove utakmice zauzimao četvto mjesto sa 16 osvojenih bodova, dok je OK Vogošća bila na zadnjoj poziciji sa 3 osvojena boda. Igračice Damira Mahmutovića nisu uspjele ostvariti dvije pobjede u nizu, iako su u prošlom kolu savladale Troglav iz Livna sa 3:1 i to im je jedina pobjeda ove sezone.

Od naredne takmičarske godine proširuje se Super liga za žene grupa Sjever i Jug, tako da će brojati po 10 ekipa po teritorijalnom principu. Postoji mogućnost da se mlada i perspektivna ekipa Vogošće i naredne sezone 2018/2019. takmiči u ovom rangu, a konačnu odluku će ubrzo donijeti Odbojkaški savez FBiH.