Naslovnica VIJESTI NAČELNIK EDIN SMAJIĆ POSJETIO FIRMU “MBA CENTAR ” U VOGOŠĆI

NAČELNIK EDIN SMAJIĆ POSJETIO FIRMU “MBA CENTAR ” U VOGOŠĆI

420

Na lokalitetu Nove industrijske zone u Vogošći već tri godine uspješno posluje firma “MBA Centar”. Sa radom je počela još 1996.godine i bavi se proizvodnjom pekarskih i slastičarskih proizvoda.

Firmu „MBA Centar“ posjetio je danas općinski načelnik Edin Smajić sa svojim saradnicima. Sastanku su prisustvovali predstavnici kantonalnog Ministarstva privrede i Svjetske banke. Sa direktorima i menadžmentom ove firme između ostalog razgovarano je o uslovima poslovanja, mogućnostima proširenja proizvodnih kapaciteta i plasmana proizvoda na domaće i inostrano tržište.

Jedna od tema sastanka bila je i kako pronaći kvalifikovan kadar koji bi se isključivom bavio ovom proizvodnom djelatnošću, te o pitanjima potražnje i naplate radi boljeg poslovanja. Kako je rečeno na sastanku, potrebno je da se i kroz više nivoe vlasti osigura povoljniji poslovni ambijent uz određene povlastice onima koji se bave proizvodnjom, jer se na taj način otvaraju mogućnosti za dodatna upošljavanja.

Firma „MBA Centar“ specifična je i po tome što je jedina na ovim prostorima koja ima instaliranu elektranu na bio-gorivo u kojoj svi štetni gasovi prolaze kroz tzv. ekoblok gdje se filtriraju i ispuštaju u zrak 99,99% očišćeni. Pored certifikata HACCAP i ISO 9001, firmi je ove godine dodjeljen je i Halal certifikat. U ponudi se nalaze razne vrste hljeba, peciva, kolača, ali i raznovrsna gastronomska jela koja se mogu probati u nekim od restorana „Slano i slatko“.