Naslovnica VIJESTI INFO KOREKCIJA RAČUNA ZA VODU U NASELJU GORNJA JOŠANICA II

KOREKCIJA RAČUNA ZA VODU U NASELJU GORNJA JOŠANICA II

67

Stanovnici naselja Gornja Jošanica II bili su neugodno iznenađeni februarskim računima preduzeća “Vodovod i kanalizacija” uvećanim za 17 kubika vode koju nisu potrošili. Za pomoć su se odmah obratili nadležnoj općinskoj službi.

Služba za komunalne poslove, poslove mjesnih zajednica i zajedničke poslove Općine Vogošća obavještava građane naselja Gornja Jošanica da je povodom njihovih žalbi na izuzetno visoke račune koje su dobili od Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija d.o.o. intervenisala kod pomenutog preduzeća da se izvrši korekcija ispostavljenih računa.

Rezultat te intervencije je informacija koju je Općina Vogošća zaprimila od KJKP „Vodovod i kanalizacija“ 18.03.2020.godine.

Informacija je sljedećeg sadržaja:

Poštovani,

Obavještavamo Vas da će preduzeće izvršiti korekciju svih računa u posljednjih šest mjeseci za potrošače iz naselja Jošanica Gornja, a kojima se obračunavala razlika sa glavnog vodomjera za ovo naselje.

Također Vas obavještavamo da će se ubuduće ovim potrošačima dostavljati računi za vodu i odvođenje otpadnih voda bez obračunavanja razlike sa glavnog vodomjera za naselje. U potpisu ove informacije se nalazi ime direktora ovog preduzeća, gospodina Envera Hadžiahmetovića.