Naslovnica VIJESTI INFO JOB „UNIJA VETERANA“ OPĆINE VOGOŠĆA: U 2018. GODINI USPJEŠNO REALIZOVANE PLANIRANE AKTIVNOSTI

JOB „UNIJA VETERANA“ OPĆINE VOGOŠĆA: U 2018. GODINI USPJEŠNO REALIZOVANE PLANIRANE AKTIVNOSTI

60

JOB „Unija veterana“ Općine Vogošća realizovala je programske aktivnosti planirane u 2018. godini. Ove aktivnosti najvećim dijelom su bazirane na brigu o članstvu i obilježavanje značajnih datuma iz perioda odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. godine. U organizaciji ovog boračkog udruženja obilježeno je nekoliko  datuma značajnih za Općinu Vogošća ali i mnogo šire, kao što su bitke za Sjeničku kosu i Orahov brijeg, Orlić, Poljine, te bitke vođene na Nabožiću. Pored datuma vezanih za odbranu naše države od agresije, prošlu godinu obilježila je i organizacija Tradicionalnog malonogometnog turnira „Vogošća 2018“.

Osim spomenutih aktivnosti realizovana je podjela obezbijeđenih paketa sa hranom i higijenskim artiklima za najugroženije nekadašnje borce. Svoje učešće ova organizacija boraca dala je i u izradi Zakona o dopunskim pravima boraca.

Sudeći prema savjesnom radu JOB „Unija veterana“ Općine Vogošća nema sumnje da će planirani radni zadaci u 2019. godini  biti izvršeni kao i u godini iza nas. Jedan projekat se već privodi kraju a riječ je o Tradicionalnom malonogometnom  turniru „Vogošća 2019“.