Naslovnica VIJESTI INFO IZET EF. ČAMDŽIĆ ODRŽAO PREDAVANJE U VOGOŠĆI

IZET EF. ČAMDŽIĆ ODRŽAO PREDAVANJE U VOGOŠĆI

354

U redovne aktivnosti džemata Vogošća ubrajaju se i predavanja uvaženih alima u bh društvu. Među onima čija se riječ poštuje i rado sluša jeste Izet ef. Čamdžić, koji u svojima hutbama i predavanjima izriče preciznu dijagnozu stanja u kojem živimo. Veliki broj vjernika prisustvovao je predavanju u džamiji i islamskom centru. Bila je ovo prilika da i ekipa TV Vogošća, razgovara sa efendijom Čamdžićem o temi „Da li smo dobri Muslimani?“

Govoreći o temi, ef. Čamdžić je, između ostalog, rekao da je vjera ujedno i ponašanje, te ukazao na brojne primjere iz svakodnevnog života. „Najbolje bi bilo kad bi u našem društvu svi radili svoj posao odgovorno“, kazao je  ef. Čamdžić te istakao da se mi kao društvo čudimo normalnim stvarima. Poslanik a.s. je rekao, kada vidite loše djelo, uklonite ga rukom, ukoliko to nismo u stanju onda možemo djelovati riječima, obrazložio je ef. Čamdžić.

Predavanje u Vogošći pratio je veliki broj vjernika, a poruke koje je Izet ef. Čamdžić poslao jesu naša zadaća da radimo na približavanju ljudi i slozi jer imamo potencijala da budemo napredno društvo.