Naslovnica VIJESTI INFO IZ BUDŽETA OPĆINE VOGOŠĆA 10.000 KM ZA SANACIJU LOVAČKOG DOMA NA GRABLJIVOJ...

IZ BUDŽETA OPĆINE VOGOŠĆA 10.000 KM ZA SANACIJU LOVAČKOG DOMA NA GRABLJIVOJ NJIVI

224

Načelnik Općine Vogošća Edin Smajić i predsjednik ULO „Lane“ Ćamil Mujanović su potpisali Sporazum o saradnji na realizaciji projekta „Saniranje i popravka lovačkog doma“. Jedan od ciljeva ovog projekta je podrška razvoju turizma na području Općine Vogošća. Finansijska sredstva koja su u spomenutu svrhu izvojena iznose 10.000 KM.

Načelnik Smajić se prilikom potpisivanja Sporazuma zahvalio na svakoj vrsti pomoći koju su lovci pružili posebno u vrijeme elementarnih nepogoda. Plan je također da se trasa puta od Grabljive njive spoji sa onom ka planinarskom domu na Motki i tako još više doprinese razvoju turizma.

Što se tiče lovaca, oni su do sad već mnogo uradili za svoju lokalnu zajednicu, samim tim sto su kupili zemljište za dom na Grabljivoj njivi, izgradili isti a ovom sanacijom otvorile su se i mogućnosti da Vogošćani i gosti uživaju u ambijentu doma i prirodnog okruženja u kojem je smješten. Sve u svemu, kako je kazao g-din Mujanović, planova ima i biće realizovani jer lovci vrijedno rade.