Naslovnica VIJESTI INFO IVAN BENIĆ POTPISAO ZA VOGOŠĆU

IVAN BENIĆ POTPISAO ZA VOGOŠĆU

41
smart

Rukovodstvo Rukometnog kluba Vogošća i dalje radi na sklapanju ekipe za novu sezonu Premijer lige BiH. Novo ime u vogošćanskoj ekipi je Ivan Benić, sjajno desno krilo koji dolazi iz RK Slavija. Ivan je također bio i kapiten Slavije te jedan od najboljih strijelaca ekipe a tokom svoje karijere nastupao je i sa brčansku Lokomotivu. Da je veoma talentovan dokazuje i njegov nastup za reprezentaciju BiH u mlađim kategorijama.
Predsjednik Rukometnog kluba Vogošća Fetah Kadrić za Ivana ima samo riječi hvale.
„Ivan je prije svega odgojen i pristojan momak. Odličan je igrač i veliki talenat. Nema sumnje da će se uklopiti u našu ekipu i da će dati svoj doprinos na treninzima i utakmicama. Svi mu želimo dobrodošlicu u klub, da ga zdravlje posluži i da opravda naše povjerenje.“
„Prvenstveno mi je drago što sam postao član RK Vogošća. Što se tiče kluba privukle su me ambicije koje ovaj klub ima već duži niz godina i stabilnost koju održavaju ljudi u ovom klubu. Osjetio sam da bi prelaskom u RK Vogošća mogao napredovati i otići na viši nivo u igračkom smislu. Nadam se da će zdravlje da me posluži, kao i ostale saigrače da zajedno dođemo do željenog cilja.“ – rekao je Benić prilikom potpisivanja ugovora.