Naslovnica VIJESTI INFO HANA HELAĆ – MATURANTICA KOJOM SE PONOSI OŠ “IZET ŠABIĆ”

HANA HELAĆ – MATURANTICA KOJOM SE PONOSI OŠ “IZET ŠABIĆ”

664

Među ovogodišnjih 55 maturanata OŠ “Izet Šabić” je Hana Helać. Za ovih devet godina, koliko je trajalo osnovno obrazovanje, bila je odlična učenica sa svim peticama, a putem uspjeha koračala je uz podršku porodice. Naša mlada sugrađanka je rođena 8. marta 2005. godine i posebnu sklonost ima ka prirodnim naukama. Ime svoje škole dostojno je predstavila na brojnim takmičenjima i najdraža su joj ona iz matematike, geografije i fizike.

Sa Hanom se družila i ekipa TV Vogošća, na koju je ova inteligentna ali veoma skromna djevojka ostavila snažan utisak. Nismo jedini jer najljepše o njoj govori  i direktor škole Medžid Hasković. Direktor Hasković je pojasnio da je Hana prva učenica kojoj je škola dodijelila posebno priznanje za postignute rezultate u učenju i vladanju, i siguran je da će ona nastaviti svoje obrazovanje jednako uspješno kao što je to bilo u osnovnoj školi.

Hana se nada da će u svijet drugačijih odgovornosti i obaveza zakoračiti u narednoj školskoj godini i to u Drugoj gimnaziji Sarajevo. Iako je pandemija koronavirusa razlog što je nastava u školama završena na drugačiji način, bez eksterne mature i maturske večeri, Hana kaže da će ponijeti najljepše uspomene na đačko doba u novo poglavlje života.

Hana Helać je naša sugrađanka koja ostvaruje svoje snove a nada se da će jednog dana ili završiti medicinu ili biti profesor matematike. Kako god da bude i kojim god putem da korača, kolektiv RTV Vogošća Hani želi sreću i ostvarenje želja.