Naslovnica VIJESTI INFO “DJELUJ DANAS ZA BOLJE SUTRA” NOVI PROJEKAT UDRUŽENJA ZDRAVO ODRASTANJE

“DJELUJ DANAS ZA BOLJE SUTRA” NOVI PROJEKAT UDRUŽENJA ZDRAVO ODRASTANJE

133

Spoznaje, iskustva i savjetovanje  o zdravom odrastanju djece, poboljšanju njihovih životnih navika, preveniranje najčešćih  zdravstvenih problema  kroz različite  radionice,  poticajne igre i učenje sa umjerenim  korištenjem  IT tehnologija, djeci članovima Udruženja „Zdravo odrastanje“  pružile su jednu sasvim novu perspektivu. Istina koronavirus poremetio je planove ali ne i zaustavio rad udruženja. Kao i većina drugih preorjentisali su se na online rad i učenje.

Kako je situacija i dalje neizvjesna, te odgađanje početka nečega novog nije garancija da će se moći vratiti na uobičajeni način rada, u udruženju su odlučili nastaviti onako kako to vrijeme nalaže. Novi projekat “Djeluj danas za bolje sutra” koji podržava Općina Vogošća uskoro započinje svoju priču. Ideja je djeci približiti prirodu, ekologiju, naučiti ih kompostirati i reciklirati otpad, pomalo i približiti hortikulturu. Djelimično će se raditi online, a zavisno od toga koliko uslovi nalažu i u dvorištu OŠ “Porodice ef. Ramić”.

Sve u svemu školarcima  kojima će ovaj raspust uglavnom proći bez nekih  putovanja, bez većih uzbuđenja i uz mnoštvo ograničenja koja je donijela korona, kroz uključenost u rad Udruženja ipak će imati neke nove sadržaje.