Naslovnica VIJESTI INFO DANAS SE OBILJEŽAVA SVJETSKI DAN PRIJATELJSTVA

DANAS SE OBILJEŽAVA SVJETSKI DAN PRIJATELJSTVA

27

Svjetski dan prijateljstva daje poseban značaj prijateljstvu kao nečemu najvrijednijem u životima svih ljudi. Odnos koji ostvarujemo s našim prijateljima,  jedan je od najvažnijih odnosa koji uspostavljamo tokom našeg života. Prijateljstvo raste kako ljudi stare i što više vremena provode zajedno, veze koje vežu prijateljstvo postaju još jače. To je moć prijateljstva i zato je Međunarodni dan prijateljstva odvojen da podsjeti ljude na važnost prijatelja i da im pruži priliku da se opuste i cijene vrijednost koju njihovi prijatelji unose u njihove živote.

Svi znamo šta znači u životu imati dobrog prijatelja. Nekoga ko će biti tu uz vas onda kada vam treba rame za plakanje ali i kada slavite neki uspjeh. Neko ko razumije svaki vaš pogled, poznaje vas i prihvata baš takve kakvi jeste, sa svim vašim manama i vrlinama.

Prijatelji su važan izvor pozitivne socijalizacije tokom životnog vijeka. Pravog prijatelja nije lahko naći, zato ukoliko imate makar jednog pored sebe, budite zahvalni i iskoristite svaki trenutak da mu pokažete koliko ste sretni.