Naslovnica VIJESTI INFO ČLANOVI UDRUŽENJA “ZDRAVO ODRASTANJE” POSJETILI NK OZREN

ČLANOVI UDRUŽENJA “ZDRAVO ODRASTANJE” POSJETILI NK OZREN

170

Popularne lutke Semiz i Semiza, nastale kao proizvod kreativno-edukativnih radionica djece uključene u  projekat „Dijete uz dijete, rame uz rame“ Udruženja za pomoć i podršku djeci i mladima „Zdravo odrastanje“ iz Semizovca, nastavljaju  svoju priču.  Danas su posjetili NK “Ozren”, gdje su se u ugodnoj i opuštenoj atmosferi družili sa jednim od trenera kluba Izetom Šišićem.

Misija udruženja je djeci i omladini usaditi zdrave životne navike koje pored izbalansirane ishrane uključuju i fizičke aktivosti. Također „Zdravo  odrastanje“ svojim članovima kroz ovakve susrete nastoji približiti bogatu historiju ovog  kraja. S obzirom da je “Ozren” jedan od najstarijih klubova u našoj zemlji, djeca su sigurno bila na pravom mjestu.

Izet Šišić  zahvalio je  na posjeti i iskazao spremnost “Ozrena” da podrži  sve aktivnosti  Udruženja „Zdravo odrastanje“ koje će doprinijeti afirmaciji kulture i sporta,  te Semizovca uopšte.  Prilikom posjete razmjenili su i poklone, predsjednica udruženja Lejla Omeragić “Ozrenu” je poklonila lutku Semiza a trener Šišić gostima grb kluba.

Projekat „Dijete uz dijete, rame uz rame“  podržavaju Općina Vogošća i Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD, finansira Evropska unija (EU) a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).