Naslovnica VIJESTI INFO BH TELECOM I OVE GODINE DONIRAO MILION KM RAZNIM UDRUŽENJIMA I ORGANIZACIJAMA

BH TELECOM I OVE GODINE DONIRAO MILION KM RAZNIM UDRUŽENJIMA I ORGANIZACIJAMA

62

Kompanija BH Telecom će ove godine donirati milion KM osnovnim i srednjim školama, javnim kuhinjama, amaterskim sportskim klubovima i udruženjima za brigu o djeci. Najveći broj dobitnika, ukupno 161, su osnovne i srednje škole kojima je donirano 594.286 KM za nabavku IT opreme neophodne za opremanje informatičkih kabineta. Novčana sredstva u iznosu od 178.000 KM su donirana amaterskim sportskim klubovima, dok je javnim kuhinjama donirano 115.500 KM. Udruženja koja vode brigu o djeci dobila su 112.214 KM.

Sedin Kahriman v. d. generalnog direktora BH Telecoma istakao je ovom prilikom kako je BH Telecom do sada donirao skoro 20 miliona KM različitim organizacijama a u svrhu realzacije brojnih projekata iz oblasti zdravstva, kulture, sporta, socijalne pomoći i humanitarnih aktivnosti.

BH Telecom će nastaviti sa razvojem kompanije i unapređenjima iskustava korisnika, a tome u prilog ide i podatak da će nam u ponedjeljak biti uručena dozvola za korištenje radiofrekvencijskog spektra za pružanje elektronskih komunikacijskih usluga putem mobilnih pristupnih sistema, odnosno 4G mrežu, istakao je Kahriman, dodajući kako BH Telecom želi biti predvodnik digitalnih transformacija.