Naslovnica VIJESTI INFO “ART KARAVAN” UDRUŽENJA “SAHAN” NOVA ŠANSA KREATIVCIMA

“ART KARAVAN” UDRUŽENJA “SAHAN” NOVA ŠANSA KREATIVCIMA

129

Udruženje za očuvanje kulturnog naslijeđa i tradicije ”Sahan“  nakon niza zanimljivih projekata u 2019. godini i ovu godinu započinje sa mnoštvom novih i zanimljivih projekata sa jedinstvenim ciljem  udruženja da pruži podršku  nezaposlenim ženama, njihovoj obuci i edukaciji kroz različite radionice i edukativna predavanja.

Tokom ovih hladnih zimskih mjeseci u sklopu “Art karavana” članice će imati priliku učiti rad na alu-foliji, dekupaž tehnike i nezaobilazno filcanje vune. Radionice će se održavati u Semizovcu, Hotonju i Kobiljoj Glavi.

Ovakvim projektima Udruženje pomaže ženama da zarađuju i kvalitetno koriste slobodno vrijeme. Fikreta Nazifović, predsjednica Udruženja, pozvala je sugrađanke da se pridruže radu udruženja, nauče nove ili usavrše već stečene vještine.

Udruženje je osnovano i djeluje sa sjedištem u Vogošći, ali je aktivno i na područjima još nekoliko općina a u ovoj godinu u planu je širenje mreže. Proizvodi vrijednih članica kao što su torbe, kape, šalovi, sapuni itd… uskoro će se naći i na prodajnoj izložbi, a sav prihod biće uplaćen za pomoć  u liječenju djeci sa poteškoćama u razvoju.