Naslovnica VIJESTI INFO ODLIKAŠICA LEJLA OMEROVIĆ UČENICA OŠ “MIRSAD PRNJAVORAC”

ODLIKAŠICA LEJLA OMEROVIĆ UČENICA OŠ “MIRSAD PRNJAVORAC”

745

Lejla Omerović sada već učenica prvog razreda sarajevske Druge gimnazije, osnovnoškolsko obrazovanje je završila kao najbolja u svojoj  generaciji. Odlične rezultate postizala je na nastavnim ali i vannastavnim aktivnostima. Sve same petice, primjerno vladanje i pristojnost koju donosi  iz roditeljskog doma  Lejlu čine posebnom. Bez obzira na svoje uspjehe, brojna takmičenja, nagrade i pohvale Lejla je ostala  skromna djevojčica.

Direktorica OŠ „Mirsad Prnjavorac“ Sabiha Salčin, kao i ostatak kolektiva o Lejli ima samo riječi hvale. Svakako su ponosni na sve što je postigla u ovoj školi i uvjereni da će istim tempom nastaviti i u svom daljem obrazovanju.

Za Lejlu je matematička gimnazija bila logičan izbor jer su joj matematika i fizika predmeti kojima je naklonjenija. Svoju osnovnu školu i online iskustvo koje je imala na kraju, kao i sve što se godinama tu događalo – drugovi, šale,  zajednička druženja… svako će pamtiti po mnogo čemu. Kao i podršku  školskih drugova, nastavnika  i onu najvažniju koju je dobijala  od svoje porodice.

Lejli Omerović čestitamo na svim  dosadašnjim  uspjesima. Sigurni smo da će istim tempom nastaviti i dalje, marljivo i vrijedno raditi i bilježiti nove rezultate.