Naslovnica VIJESTI INFO NA PUNKTU KUHINJE CRVENOG KRIŽA SVAKODNEVNO OBROKE DOBIJE VIŠE OD STOTINU GRAĐANA

NA PUNKTU KUHINJE CRVENOG KRIŽA SVAKODNEVNO OBROKE DOBIJE VIŠE OD STOTINU GRAĐANA

269

Punkt javne kuhinje Crvenog križa, na kojem se vrši podjela hrane korisnicima u stanju socijalne potrebe sa područja općine Vogošća, svakodnevno isporučuje tople obroke i drugu vrstu pomoći korisnicima kojih je u januaru ove godine više od stotinu.

Sa dolaskim zime korisnicima je teže dolaziti po hranu,  jer se često radi o bolesnim i starijim ljudima koji su nekim slučajevima  i samci. Mirsad Trako jedan od korisnika pomoći, svako jutro dolazi po obroke jer je njegovoj sedmočlanoj porodici ovo važan vid pomoći.

Obroke koji se svakodnevno dopremaju u Vogošću obezbjeđuje Javna kuhinja CK Kantona Sarajevo. Uprkos padavinama i otežanom kretanju vozila posebno u jutarnjim satima, obroci stižu na vrijeme i do sada nije bilo kašnjenja. Ajša Abazovski, sekretar Crvenog križa Vogošća, kaže da se susreću i sa određenim brojem slučajeva koji ne ispunjavaju uslove jer ne posjeduju odgovarajuću dokumentaciju da budu korisnici javne kuhinja.  I ovaj segment zahtijeva periodične revizije, zbog čega je potrebno blagovremeno obnoviti potrebnu dokumentaciju na osnovu koje se ostvaruje pravo na pomoć.