Naslovnica VIJESTI INFO JUDOKE JUDO KLUBA “VOGOŠĆA” SPREMNI ZA PREDSTOJEĆA TAKMIČENJA

JUDOKE JUDO KLUBA “VOGOŠĆA” SPREMNI ZA PREDSTOJEĆA TAKMIČENJA

453

Judo klub “Vogošća”  organizuje  judo obuku  za dječake i djevojčice, koji uz stručnu pomoć i nadzor trenera upoznaju ovaj olimpijski sport, te uz permanentni trening uče kontrolisati emocije, pozitivno usmjeravati i kontrolisati agresivno ponašanje, izgrađivati samopouzdanje.

U unutrašnjosti Adil-begove džmije na Kobiljoj Glavi u  prostoru koji je namjenski uređen za trening tri puta sedmično trenira pedesetak dječaka i djevojčica, već od predškolskog uzrasta pa do onih najstarijih koji se judom bave rekretivno. Osvajanjem brojnih medalja judisti judo kluba “Vogošća” naplaćuju svoj predan radi trud, a medalje stizu sa kantonalnih  i državnih takmičenja   svim u kategorijama. U ovom mjesecu naše judiste očekuju dva nastupa na takmičenjima u Bihću koje se održava narednog vikenda i 28.10. u Vogošći,  zbog čega su ovih dana intenzivirani treninzi kako bi se dodatno poradilo na formi i tehnikama.

Dobrobiti sporta i vježbanja odavna su poznati stoga nije upitno treba li dijete biti aktivano nego, kada početi sa treninzima u bilo kojem sportu.  Zaiteresovani dječaci i djevojčice koji se žele okusati u judo i imaju afinitete prema borilačkim sportovima mogu doći i učlaniti su u klub na jedanom od treninga, koji se održavaju ponedjeljko, srijedom i petkom.