Naslovnica VIJESTI INFO ŽETVA MEDALJA ZA SPORTISTE VOGOŠĆE

ŽETVA MEDALJA ZA SPORTISTE VOGOŠĆE

779

Uspješnu subotu za vogošćanski sport upotpunili su karatisti, taekwondoisti, džudisti i atletičari.
U Visokom je održano Međunarodno taekwondo takmičenje „Bosna Open 2017“ uz učešće oko 450 takmičara iz tri države: BiH, Hrvatske i Njemačke. Sjajan nastup na ovom takmičenju zabilježio je Taekwondo klub Vogošća koji se predstavio sa tri takmičara i osvojio tri medalje. U konkurenciji seniora Dino Blekić okitio se zlatom dok su bronzana odličja osvojili Samra Muratović u konkurenciji seniorki te junior Dino Redžepović. Trener Munir Gaković ističe da je konkurencija bila izuzetno jaka i da je zadovoljan ostvarenim rezultatima.

taekwondo klub vogosca medalje na bosna open 2017U Ilijašu je po osamnaesti put održan Memorijalni karate turnir „Rašid Buća“ a na ovogodišnjem turniru je učestvovalo više od 600 takmičara. Karate klub Sambon iz Vogošće, koji u Ilijašu je nastupio sa 10 takmičara u mlađim kategorijama, nakon ove subote bogatiji je za 6 medalja. Zlatne medalje osvojili su u kategoriji dječaci/djevojčice 11 godina Dželil Tvrtković (-45kg) i Nejla Hodžić (-49kg) te Harun Smajić (-40kg) u kategoriji dječaci 10 godina. Lejla Adrović (-47kg) u kategoriji kadetkinja osvojila je drugo mjesto, kao i Elif Koljenović (-45kg) u konkurenciji djevojčica 13 godina. Sumeja Halkić (-45kg) u kategoriji djevojčica 12 godina osvojila je bronzanu medalju.

Judo klub Vogošća sa svojih 8 takmičara nastupio je na Prvenstvo BiH za mlađe dječake i djevojčice i kadete koje je održano u Istočnom Sarajevu. Nakon prošlosedmičnog uspjeha u Mostaru vogošćanski džudisti su i na državnom prvenstvu osvojili dva nova odličja. U konkurenciji mlađih djevojčica zlatnu medalju i titulu prvakinje BiH ubjedljivo je osvojila Džejla Kožljak (-40kg). Admir Hadžiabdić (+90kg) u kategoriji kadeta osvojio je treće mjesto, nakon nesretno izgubljene borbe u polufinalu.

Na kraju spomenimo i nastup takmičara i takmičarki Atletskog kluba Vogošća na Zimskom pojedinačnom kupu BiH u bacačkim disciplinama koje je održano na Atletskom stadionu Koševo. Atletičari Vogošće zabilježili su dobre rezultate ali u izuzetno jakoj konkurenciji to je bilo dovoljno za samo jedno odličje. U konkurenciji dječaka (2002/2003 godište) Mirzet Abaz osvojio je treće mjesto u bacanju koplja. Atletska sezona u BiH tek počinje pa se od članova AK Vogošća očekuje da ponove rezultate iz prethodne godine i u Vogošću donesu nove medalje u narednim mjesecima.

mirzet abaz ak vogosca trece mjesto na drzavnom prvenstvu1