Naslovnica VIJESTI INFO ŽENSKI NOGOMETNI KLUB “VOGOŠĆA” U PONEDJELJAK IGRA PRIJATELJSKU UTAKMICU PROTIV VRŠNJAKINJA IZ...

ŽENSKI NOGOMETNI KLUB “VOGOŠĆA” U PONEDJELJAK IGRA PRIJATELJSKU UTAKMICU PROTIV VRŠNJAKINJA IZ PRNJAVORA

117

Ženski nogometni klub Vogošća najmlađi je sportski klub u Općini Vogošća. Upravo će se članice ovog kolektiva predstaviti u okviru manifestacije „Vogošćanski dani 2022“. One će u ponedjeljak odigrati revijalnu utakmicu protiv Ženskog fudbalskog kluba Ljubić iz Prnjavora. Utakmica će se igrati na stadionu „Hakija Mršo“ u Vogošći sa početkom u 17.30h. Uprava kluba pozvala je sve ljubitelje nogometa i simpatizere kluba, kao i ostale prijatelje i sugrađane da dođu na ovaj sportski događaj i podrže djevojke i doprinesu još većem značaju i razvoju ženskog nogometa.

ŽFK Ljubić ekipa je koja je ugostila ŽNK Vogošća u svom prvom nastupu na jednom turniru. Upravo su Vogošćanke u Prnjavoru tri utakmice pobijedile i osvojile prvo mjesto. Ovo je prilika da naš ženski nogometni klub uzvrati predivno gostoprimstvo, kao i da se nastavi saradnja dva kluba. ŽNK Vogošća ovo će ujedno biti i prva probna utakmica u okviru priprema za historijski nastup u Prvoj ligi FBiH koja će početi polovinom mjeseca avgusta.

Utakmica između ŽNK Vogošća i ŽFK Ljubić vrijedna ja pažnje. Pored mnogobrojnih događaja na ovogodišnjim Vogošćanskim danima ovo je jedan od onih koji bi trebao privući mnogo pažnje.