Naslovnica VIJESTI INFO ZAVRŠENA PRVA FAZA RADOVA NA UREĐENJU “TRGA ŽRTAVA GENOCIDA U SREBRENICI”. USKORO...

ZAVRŠENA PRVA FAZA RADOVA NA UREĐENJU “TRGA ŽRTAVA GENOCIDA U SREBRENICI”. USKORO ASFALTIRANJE SAOBRAĆAJNICE I PARKING PROSTORA, TE IZGRADNJA PLANIRANIH SADRŽAJA NA PLATOU TRGA

117

Najveći i najzahtjevniji dio radova na uređenju “Trga žrtava genocida u Srebrenici” ispred sportske dvorane “Amel Bečković” odnosio se na izgradnju saobraćajnice sa dvije trake, parking prostora kao i zamjenu dotrajalih podzemnih instalacija.Izvođač radova je firma “Bosman” čiji će radnici za nekoliko dana kenututi sa asfaltiranjem saobraćajnice prema dvorani i parkinga, ugradnja behaton i raster ploča ,te radova na izgradnji planiranih sadržaja na samom platou. Lokalitet izvođenja radova danas je obišao općinski načelnik Edin Smajić sa saradnicima koji su izrazili zadovoljstvo onim što je dosada urađeno.

Na Trgu je predviđeno popločavanje staza i platoa, izgradnja dvije fontane , dječijeg igrališta sa kompletnom hortikulturom. Vrijednost cjelokupnog projekta iznosit će skoro miliona maraka, a investitori su  Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture KS, Zavod za izgradnju KS, Direkcija za ceste KS i Općina Vogošća. Unutar dvorane Amel Bečković također su počeli određeni radovi na proširenju parketa i na uređenju tribina, a najavljena je sanacija krova sportske dvorane.