Naslovnica VIJESTI INFO ZA VOGOŠĆANE PLANINSKI DOM MOTKA NAJPOPULARNIJA DESTINACIJA ZA PLANINARENJE

ZA VOGOŠĆANE PLANINSKI DOM MOTKA NAJPOPULARNIJA DESTINACIJA ZA PLANINARENJE

115

Vogošća je bogata prirodnim ljepotama, a planinarski dom Motka zasigurno je jedna od najpopularnijih destinacija. Uživanje na 1125 metara nadmorske visine za svakog planinara, sportistu ili one koji vole prirodu je neprocjenjivo. Upravo smo u Jošaničkom potoku u ranim jutarnjim satima, sreli jednog planinara koji je iskoristio lijep i sunčan dan da se skloni od vrućina i da dan iskoristi za šetnju, odnosno planinarenje.

Almedin Mehić je ujedno i član uporavnog odbora Planinarskog društva „Planinar“. Preko 60 km staza označeno je prema području Motke, a pored tih označene su i neke druge lokacije. Jedan od možda najvažnijih savjeta je da se u planinarenje nikad ne ide sam, niti se ide po nepoznatim i neobilježenim stazama, po kiši, magli ili noći.

Planinarsko društvo „Planinar“ aktivno je tokom cijele godine. Mnogo je posla urađeno u prethodnom operiodu. Većinom su sve staze označene kojima gazduje PD „Planinar“. Jedan od noviteta će biti postavljanje QR koda koji će olakšati svima kretanje u prirodi.