Naslovnica VIJESTI INFO ZA SPORTSKO RIBOLOVNO DRUŠTVO “VOGOŠĆA” 2021.GODINA BILA USPJEŠNA

ZA SPORTSKO RIBOLOVNO DRUŠTVO “VOGOŠĆA” 2021.GODINA BILA USPJEŠNA

94

Početkom februara održana izvještajno-izborna skupština SRD Vogošća na kojoj su predstavljene aktivnosti i uspjesi vogošćanskih ribolovaca u protekloj godini. Pored toga što su nastupali na mnogobrojnim takmičenjima članovi ovog društva su uspjeli obaviti i poribljavanje vodotoka potočnom pastrmkom na području naše općine.

Izabrano je novo rukovodstvo društva. Novi predsjednik je Hasan Dolovac, dopredsjednik udruženja Adnan Kaliman, članovi UO Almir Jahijagić, Adis Poričanin i Aldin Omerović. Na Skupštini je razgovarano o radu u protekloj 2021.godini i planovima za tekuću 2022. godinu. Želja im je da podmlade klub sa novim članovima.

SRD Vogošća svake godine organizuje dva memorijalna turnira u znak sjećanja na nekadašnje članove ovog društva. Turnire „Mustafa Kratovac Mujke“ i „Sakib Hreljić Sake“ ribari doživljavaju emotivno, jer se radi o memorijalnim turnirima.

Udruženje sportsko ribolovno društvo “Vogošća” gazduje vodama na svom području. Novi članovi također su dobro došli, jer ribolov je disciplina koja okuplja ljubitelje ribolova, ali tu su i lijepa druženja u prirodnim ljepotama. Pred našim ribolovcima su i nova takmičenja, odnosno turniri. Prvo ih očekuje krajem aprila, ili početkom maja.