Naslovnica VIJESTI INFO ZA BAJRAM U DOMOVIMA ZDRAVLJA DEŽURE, GRADSKI SAOBRAĆAJ PO PRAZNIČNOM REDU VOŽNJE

ZA BAJRAM U DOMOVIMA ZDRAVLJA DEŽURE, GRADSKI SAOBRAĆAJ PO PRAZNIČNOM REDU VOŽNJE

270

Iz JU Dom zdravlja Kanton Sarajevo obavještavaju građane da će u petak 1. septembra zbog obilježavanja Kurban Bajrama organizovat cjelodnevne dežure, od 7:30 do 20 sati. U ovom terminu dežurat će Dom zdravlja Vogošća kao i Domovi zdravlja Ilijaš, Hadžići i Ilidža, Centar (za općine Centar i Stari Grad) te Dom zdravlja Novo Sarajevo (za općine Novo Sarajevo i Novi Grad). Ambulanta porodične medicine Trnovo dežurat će za općinu Trnovo od 8 do 16 sati, saopćeno je iz JU Dom zdravlja KS.
U povodu nastupajućeg Kurban bajrama preduzeće GRAS je prilagodilo red vožnje potrebama građana, tako da će u dane Bajrama biti pojačan saobraćaj prema gradskim grobljima Bare i Vlakovo.
Prvog dana Bajrama, u petak prvog septembra, prevoz će se odvijati po prazničnom redu vožnje, osim autobuskih linija br.29 Sutjeska – Kamenica i br. 47 Ilidža – Trnovo – Turovi koje će se odvijati po redu vožnje radnog dana.
Povodom obilježavanja Kurban Bajrama, u petak i subotu, gradske linije Centrotrans Eurolines vozit će prema prazničnom, odnosno nedjeljnom redu vožnje. Federalne i kantonalne linije saobraćat će također prema nedjeljnom rasporedu uz dodatne redukcije polazaka na pojedinim linijama. Sve međunarodne linije ove kompanije saobraćat će bez izmjena, prema ranije planiranom rasporedu polazaka.