Naslovnica VIJESTI INFO VOGOŠĆANSKO UDRUŽENJE „INICIJATIVA GRAĐANSKOG AKTIVIZMA„ AKTIVNO UČESTVOVALO NA RAZNIM EDUKACIJAMA I...

VOGOŠĆANSKO UDRUŽENJE „INICIJATIVA GRAĐANSKOG AKTIVIZMA„ AKTIVNO UČESTVOVALO NA RAZNIM EDUKACIJAMA I RADIONICAMA

97

Vogošćansko Udruženje „Inicijativa građanskog aktivizma“ je jedno od najmlađih udruženja, koje je osnovano 2021.godine s ciljem jačanja svijesti kod svih polupacija građanske lokalne zajednice i šire. Iako je najmlađe udruženje, u toku prošle godine, u saradnji sa drugim udruženjima, aktivno je učestvovalo na raznim ekuacijama i radionicama, a sve u svrhu jačanja ovog udruženja.

S obzirom da je „Inicijativna građanskog aktivizma“ novo udruženje nisu uspjeli realizovati sve planirane ciljeve ali su aktivno učestvovali sa drugim udruženjima na mnogobrojnim radionicama i projektima. Članovi iz ovog udruženja prisustvovali su treningu posvećenom jačanju kapaciteta omaldinskih organizacija u okviru projekta „It's MIL time“, kao i konferenciji na temu organizovanog kriminala, korupcije i migracija u BiH. Učestvovali su i u sklopu projekta „Osnaživanje nevladinih organizacija za javni nastup i medijsko obraćanje u slučajevima prijave korupcije u zdravstvu”.

Program i cilj rada Udruženja „Inicijativa građanskog aktivizma“ je poticanje, animiranje građana, razvoj socijalne uljučenosti, zalaganje, edukacija i stvaranje pozitivnih navika. Iz Udruženje incijativa građanskog aktivizma su istakli da u narednom periodu imaju da velike planove u narednom periodu i nadaju se da će uspjeti realizovati sve zacrtane ciljeve i da će ova godina obilježiti više aktivnosti ovog udruženja.