Naslovnica VIJESTI INFO VOGOŠĆANSKI MALIŠANI UŽIVALI U PREDSTAVI “TRI MAČKA I ZAKOPANO BLAGO”

VOGOŠĆANSKI MALIŠANI UŽIVALI U PREDSTAVI “TRI MAČKA I ZAKOPANO BLAGO”

395

Oko 1.150 vogošćanskih mališana danas je uživalo u fantastičnoj predstavi “Tri mačka i zakopano blago”, u izvedbi Gradskog pozorišta Živinice.

Riječ je o novom ostvarenju Zlatka Jugovića u produkciji UG “Scena” – Gradsko pozorište Živinice,  u saradnji sa UG “Aplauz” Živinice, dok režiju potpisuju Emir Ibrahimović i Lejla Redžić.

Priča nas vodi u vrijeme “strašnih” gusara koji su plovili “debelim” morima u potrazi za zakopanim blagom. No, umjesto dragulja, u kovčegu nalaze knjige, čime nas ova priča podsjeća da pravo blago leži u znanju i saznanju koje knjige pružaju. Predstava “Tri mačka i zakopano blago” donosi nevjerovatnu priču ispunjenu smijehom, pjesmom i neočekivanim preokretima. Dramski tekst  obogaćen je brojnim songovima koji predstavu čine još zabavnijom.

Po završetku predstave razgovarali smo sa mališanima, koji su bili oduševljeni predstavom a posebno su im se svidjeli kostimi. JU KSC Vogošća je organizovala današnju predstavu u saradnji sa vogošćanskim osnovnim školama, te vrtićem Amel i Nur .