Naslovnica VIJESTI INFO VOGOŠĆANSKI GLUMCI SVOJIM PERFOMANSOM POSLALI JASNU PORUKU: “NE DIRAJ, NI U...

VOGOŠĆANSKI GLUMCI SVOJIM PERFOMANSOM POSLALI JASNU PORUKU: “NE DIRAJ, NI U SNU, MOJU BiH”

252

Performans “Ne diraj, ni u snu, moju Bosnu i Hercegovinu” u izvedbi članova Vogošćanskog amaterskog pozorišta “ART revolucija”, koje djeluje pri JU KSC Vogošća, gledaoci programa TV Vogošća imali su priliku vidjeti u okviru specijalnog programa emitovanog uz Dan državnosti BiH. Sudeći prema komentarima, broju pregleda i dijeljenja, perfomans je naišao na odličan prijem kod Vogošćana.
Mladi glumci su veoma emotivno govorili stihove o stradanju antifašista u II svjetskom ratu sa posebnim akcentom na odluke donešene na Prvom zasjedanju ZAVNOBiH-a prije 77 godina kao i o ponovnom otporu u odbrambeno oslobodilačkom ratu 1992-1995., a sve to protkano tonskim i filmskim zapisima.


Ova polusatna historijska priča upotpunjena divnim stihovima o Bosni i Hercegovini kod gledalaca budi osjećaj ponosa i pripadnosti jedinoj nam domovini BiH. Perfomans je postavljen na zvaničnoj facebook stranici Vogošćanskog amaterskog pozorišta, tako da svi koji to nisu a žele imaju priliku vidjeti ovo ostvarenje naših glumaca.
Režiju i scenografiju potpisuje saradnica za kulturi pri JU KSC profesorica Senka Senada Kasumagić, snimatelj i montažer Harun Muminović,a tekstove su govorili Ajdin Tabić, Erna Menzilović, Hana Hajrudinović, Sarah Hajrudinović, Ismet Husejnović, Iman Džaka, Iman Šehomerović, Edina Muslić, Bakir Roka i Harun Muminović.