Naslovnica VIJESTI INFO VOGOŠĆANSKI BOKSERI SE ZA NASTAVAK SEZONE PRIPREMAJU NA LOKALITETU MOTKE

VOGOŠĆANSKI BOKSERI SE ZA NASTAVAK SEZONE PRIPREMAJU NA LOKALITETU MOTKE

305

U većini vogošćanskih sportskih klubova trenutno je zimska pauza, vrijeme kada sportisti odmaraju, sumiraju ostvarene rezultate i planiraju kako nastaviti sezonu. Članovi BK „Vogošća“ se trenutno nalaze na lokalitetu Motke gdje uživaju u čistom zraku i zimskoj idili, ali se i vrijedno pripremaju za nastavak sezone.

Prema riječima Edisa Efendića, trenera u klubu, vogošćanski bokseri su u 2019. godini ostvarili zapažene rezultate, te dodaje da se nada da će ih priprema za nastavak sezone u prirodnom ambijentu sa netaknutom prirodom dodatno motivisati.

Među članovima Bokserskog kluba „Vogošća“ je i mladi Alem Pezo koji se raduje svakoj pobjedi i napretku koji ostvaruje u svojoj sportskoj karijeri. Oduševljen je boravkom i treninzima u prirodi gdje uživa sa svojim prijateljima. Još jedan od mladih vogošćanskih boksera je Nedim Hodžić koji je za 6 godina treniranja čak 5 puta bio državni prvak.

Svi zainteresovani za bavljenje ovom „plemenitom vještinom“ u BK „Vogošća“ mogu se učlaniti svakog radnog dana u sportskoj dvorani „Amel Bečković“ u vremenu od 20h.