Naslovnica VIJESTI INFO VOGOŠĆANSKI ATLETIČARI OKITILI SE MEDALJAMA U MOSTARU I ZENICI

VOGOŠĆANSKI ATLETIČARI OKITILI SE MEDALJAMA U MOSTARU I ZENICI

168

U nedjelju 12. juna članovi Atletskog kluba Vogošća nastupili su na Dječijem atletskom mitingu “Mostar 2022”. Takmičenje je po drugi put, u povodu svog rođendana organizovala Škola atletike Mostar a okupilo je u šest uzrasnih kategorija 250 najmlađih članova iz 9 bh atletskih klubova. Vogošćane je predstavljalo 30 takmičara a učinak je bio fenomenalan – 19 osvojenih medalja.
Od toga je 10 bilo zlatnih. Po dvije, u disciplinama 60m i 150m, su osvojili Nedžib Šehić i Tajra Halać, a pojednom na najvišem postolju su bili Ilma Nuhanović (60m), Almir Osmanović (60m), Nadža Šehić (60m), Amir Osmanović (60m), Nadža Bejdić (vortex) i Asja Mehmedoski (vortex).
Tri srebrna odličja pripala su Davudu Bijediću (vortex), Nadži Šehić (150m) i Amiru Osmanoviću (150m).
Nisku medalja upotpunilo je i 6 osvojenih bronzi a one su pripale Rejhanu Sejdinoviću (vortex), Almiru Osmanoviću (vortex), Daliji Džido (vortex), Amiru Osmanoviću (kugla), Tajri Halać (kugla) i Almiru Osmanoviću (150m).
Istoga dana u Zenici, na Pojedinačnom Prvenstvu BiH u atletici za godišta 2007/2008. nastupile su dvije članice AK Vogošća u konkurenciji bacanje kugle. Obje su uspjele da se okite medaljama. Zerina Bešlija osvojila je drugo mjesto i srebrnu medalju dok je Elma Jahić završila kao bronzana.