Naslovnica VIJESTI INFO VOGOŠĆANKA BESIMA BORIĆ STVORILA SVOJ POSEBNI SVIJET

VOGOŠĆANKA BESIMA BORIĆ STVORILA SVOJ POSEBNI SVIJET

983

Čim zakoračite u dvorište Besime Borić uđete u potpuno drugačiji svijet. Dočeka vas i pomiluje hadžibeg, ugodna hladovina, gotovo nestvaran ambijent i ljubazna, nasmijana domaćica. U svakom kutku se nalazi sezonsko i trajno cvijeće, a u centralnom dijelu gotovo džinovsko drvo grožđa koje je i ove godine obilno rodilo. Besima ovaj prostor uređuje godinama, uživa u svakom cvijetu i plodu, a priznaje da ima i mnogo posla. U centralnom dijelu se nalazi prostor za druženje sa prijateljima, u hladu koji pravi grožđe koje se povija od roda. Čuje se žubor fontane koja se savršeno uklopila u prirodni ambijent.

Poznata i ugledna Vogošćanka Besima Borić je svoj cijeli život bila izuzetno aktivna, kao profesorica, političarka, borac za ljudska prava, a uspješno je obavljala zahtjevne funkcije. I danas dok uživa u zasluženoj penziji izuzetno je aktivna i ne odvaja se od svog laptopa. Posebno zadovoljstvo joj pričinjava rad u dvorištu koje je uredila za svoju dušu i zadovoljstvo porodice i prijatelja.

Ova neumorna i dobro raspoložena žena uživa u svakom trenutku. Besima kaže da ima poseban odnos sa prirodom, zemljom, biljkama, te da uživa zemlju obrađivati i mrviti rukama. Kad osjeća fizički umor boravak u ovom prekrasnom ambijentu je opušta, motiviše i budi nove ideje.