Naslovnica VIJESTI VOGOŠĆA OSVJETLALA OBRAZ: USPJEŠNO ZAVRŠENO 17. BALKANSKO KARATE PRVENSTVO ZA KADETE, JUNIORE...

VOGOŠĆA OSVJETLALA OBRAZ: USPJEŠNO ZAVRŠENO 17. BALKANSKO KARATE PRVENSTVO ZA KADETE, JUNIORE I U21

842

U periodu od 9. do 11.decembra Vogošća i Bosna i Hercegovina bili su domaćini 17-tog po redu prvenstva Balkana u karateu. Više od 1.000 učesnika iz 11 zemalja protekla tri dana takmičilo se za medalje na parketu Vogošćanske dvorane “Amel Bečković”, u konkurenciji kadeta, juniora i U21.

asim-ceman-na-tatamiju-u-finalu
Najuspješniji na ovom prvenstvu bili su reprezentativci Turske osvojivši ukupno 49 medalja – 17 zlatnih, 13 srebrnih i 19 bronzanih. Za njima slijedi Srbija sa 39 medalja (11 zlatnih, 14 srebrnih i 14 bronzanih) dok je treće mjesto u ukupnom plasmanu pripalo Bosni i Hercegovini sa ukupno 22 medalje (6 zlatnih, 4 srebrne i 12 bronzanih). Među ovim medaljama je i ime Asima Ćemana, člana Karate kluba Sambon iz Vogošće koji je kao dio juniorske ekipe BiH osvojio srebrnu medalju.

viceprvaci-juniorska-ekipa-bihasim-ceman-sa-trenerima-fazlicem-i-alikadicem
Osim Ćemana boje Bosne i Hercegovine na 17. prvenstvu Balkana iz Karate kluba Sambon branili su i Zerina Handžić i Kenan Daut, zabilježivši uspješne nastupe. Zajedno sa njima bili su i treneri Haris Fazlić i Kenan Alikadić.
Vogošća kao domaćin još jednom je položila sa visokom ocjenom i dokazala da može biti uspješan domaćin velikih sportskih događaja.

balkansko-prvenstvo-u-vogosci-2balkansko-prvenstvo-u-vogosci-3