Naslovnica VIJESTI INFO VOGOŠĆA: ODRŽAN SASTANAK KRIZNOG ŠTABA

VOGOŠĆA: ODRŽAN SASTANAK KRIZNOG ŠTABA

286

U skladu sa aktuelnim stanjem u vezi sa koronavirusom u Bosni i Hercegovini postojeći Štab civilne zaštite Vogošća preimenovan je u Krizni štab. Komandant Kriznog štaba je Edin Smajić, načelnik Općine Vogošća a za zamjenika komandanta imenovan je dr.  Almir Pašagić, direktor Doma zdravlja Vogošća.

Na sastanku održanom u zgradi Općine Vogošća, Krizni štab su informisali predstavnici Doma zdravlja o zdravstvenoj situaciji na području naše lokalne zajednice. Ohrabruje činjenica da niko od osoba koje su se prijavile u Dom zdravlja da dolaze iz područja koja su žarišta pandemije, do sada nije pokazao nikakve simptome koji bi ukazivali na to da su zaraženi koronavirusom.

Zaključeno je da nema mjesta panici, ali sigurno ima još manje mjesta opuštanju i da se ovom problemu mora pristupiti krajnje ozbiljno uz poštovanje preporučenih mjera zaštite, kao i uz uvođenje nekih novih.

Poseban značaj je dat pravovremenom i pouzdanom informisanju građana kako bi se spriječilo širenje dezinformacija. U tom smislu će putem RTV Vogošća i dostupnih portala fokusiranih na Vogošću na dnevnoj bazi biti prezentovane sve relevantne informacije koje mogu pomoći građanima da organizuju svoj život u situaciji prirodne nesreće.

U narednih 48 sati biće kontaktirane sve institucije od značaja u Vogošći kako bi se prikupili podaci o aktivnostima koje su te institucije poduzele, ali i da bi se utvrdio stepen njihove opremljenosti i pristupilo nabavci nedostajućih materijalno – tehničkih sredstava.

Također režim rada u zgradi Općine Vogošća biće redukovan, kako bi se i na taj način spriječilo širenje zaraze. O konkretnim mjerama koje će biti poduzete u tom smislu građani će biti blagovremeno obaviješteni.