Naslovnica VIJESTI INFO VOGOŠĆA OD PONEDJELJKA DOMAĆIN EVROPSKOG PRVENSTVA U HRVANJU

VOGOŠĆA OD PONEDJELJKA DOMAĆIN EVROPSKOG PRVENSTVA U HRVANJU

243

Hrvački klub „Bećko“ iz Vogošće, u saradnji s United World Wrestling Federacijom i Hvačkim savezom BiH, od 24. do 30. jula u Sarajevu, u Sportskoj dvorani “Amel Bečković” u Vogošći organizuje Evropsko kadetsko prvenstvo u hrvanju u grčko-rimskom i slobodnom stilu.
Evropsko prvenstvo u hrvanju za muškarce i žene, na kojem će učestvovati oko 1 000 sportistkinja i sportista iz 38 država članica UWW-a, nesumnjivo je jedan od najvećih sportskih događaja koji se ove godine organizuju u našoj zemlji. S obzirom na veliki broj učesnika, osim sportskog, predstavlja i izuzetan turistički događaj za Bosnu i Hercegovinu i njen glavni grad.
„Cilj nam je pokazati evropskoj i svjetskoj javnosti visoke mogućnosti našeg Saveza i Kluba u organizaciji najzahtjevnijih evropskih manifestacija hrvačkog sporta za sve uzraste. Posebni ciljevi su omogućiti našim kadrovima dodatnu naobrazbu kroz seminare u organizaciji UWW Federacije, koji će se održati tokom Evropskog prvenstva te obezbijediti adekvatne uvjete našim sportistima za postizanje vrhunskih sportskih rezultata“ poručili su iz Hrvačkog klub „Bećko“.
Такmičenje će se odvijati na tri borilišta i isključivo na osnovu pravila UWW, u po pet težinskih kategorija za muškarce u grčko-rimskom i slobodnom stilu te pet težinskih kategorija u slobodnom stilu za žene. Međunarodni partner u realizaciji Evropskog kadetskog prvenstva u hrvanju, osim Ujedinjene svjetske hrvačke federacija (UWW), je i Hrvački klub Proleter iz Zrenjanina.

Podsjećamo, Hrvački Klub „Bećko“ Vogošća organizovao je 2015. godine Svjetsko prvenstvo u hrvanju za kadete a dvije godine ranije (2013.) Svjetsko prvenstvo u hrvanju za veterane. Prvo međunarodno prvenstvo koje je Hrvački savez Bosne i Hercegovine organizovao 2010. godine bilo je upravo Evropsko prvenstvo u hrvanju za kadete, a sedam godina kasnije Hrvački klub „Bećko“ Vogošća ponovo organizuje ovo takmičenje u našoj zemlji.
Program manifestacije možete pogledati na oficijelnoj web stranici Evropskog kadetskog prvenstva u hrvanju.